EĞİTİM-BİR-SEN ADIYAMAN ŞUBESİ’NDEN RAMAZAN BOYUNCA YOĞUN TEŞKİLAT ÇALIŞMALARI

Eğitim-Bir-Sen Adıyaman Şubesi, Ramazan boyunca saha ziyaretleri ve teşkilat buluşmalarında eğitim çalışanlarının sorunlarını ve taleplerini gündeme taşıdı.

Eğitim-Bir-Sen Adıyaman Şubesi’nden Ramazan Boyunca Yoğun Teşkilat Çalışmaları

Eğitim-Bir-Sen Adıyaman Şubesi, Ramazan ayı boyunca gerçekleştirdiği saha ziyaretleri ve teşkilat buluşmalarını sürdürdü. Engelliler Komisyonu, Kadınlar Komisyonu, İl Milli Eğitim Çalışanları ile Besni, Çelikhan, Kâhta ve Samsat teşkilat buluşmalarının yanı sıra merkez ilçedeki 130 işyeri temsilcisiyle yapılan toplantılarda eğitim çalışanlarının sorunları, çözüm önerileri ve talepleri masaya yatırıldı. Ayrıca, 8. Dönem toplu sözleşme sürecine yönelik hazırlık çalışmaları görüşüldü.

Merkez ilçedeki 130 işyeri temsilcisiyle düzenlenen toplantıda konuşan Eğitim-Bir-Sen Adıyaman Şube Başkanı Mehmet Demir, eğitim çalışanlarının ekonomik kayıplarına dikkat çekerek şu ifadeleri kullandı:

“Eğitim çalışanlarının haklı talepleri ivedilikle karşılanmalı, vergi oranları %15’te sabitlenmelidir. 1. dereceye 3600 Ek Gösterge verilmesiyle ilgili çalışmalar hızla tamamlanmalıdır. Eğitim çalışanlarının ekonomik kazanımları, enflasyon karşısında sürekli olarak erimektedir. Ocak ayında yapılan artışlar çok kısa sürede enflasyona yenik düşmüş, ikinci altı ay beklenmeden kamu çalışanlarının enflasyona ezdirilmeyeceği bir artışa ihtiyaç doğmuştur. Enflasyon farkının aylık olarak maaşlara eklenmesi gerekmektedir.”

2025 yılının Aile Yılı olarak ilan edildiğini belirten Demir, Türkiye’de aile ve cinsiyet üzerine sapkın düşüncelerin yayılmaya çalışıldığını vurguladı. “Anayasa değişmeli, aile korunmalıdır.” diyen Demir, bu konuda başlattıkları imza kampanyasına destek istedi. İmza standının İl Halk Kütüphanesi önünde kurulu olduğunu hatırlatarak, “Ailesini ve geleceğini düşünen, sapkın zihniyete dersini vermek isteyen herkesi imza atmaya davet ediyorum.” dedi.

Mehmet Demir’in Talepleri:

  • Emeklilere Seyyanen Zam: Emekli kamu görevlilerine yansıtılmayan seyyanen zam telafi edilmelidir.

  • Ek Ders Ücretleri: Yüksek lisans ve doktora yapmış olan okul ve kurum yöneticilerinin ek ders ücretleri artırımlı ödenmeli, ek ders ücretleri artırılmalı ve takip eden ayın ilk üç gününde ödenmelidir.

  • Uzman ve Başöğretmenlik Tazminatları: Uzman öğretmen ve başöğretmenlik tazminatlarının emekliliğe katkısı sağlanmalıdır.

  • Yönetici Kadroları: Şube Müdürü ve üstü kadrolara uzman öğretmenlik ve başöğretmenlik hakkı verilmelidir. Müdür başyardımcılarının norm sorunu çözülmeli ve mağduriyetleri giderilmelidir.

  • Hizmet Süresi Hesaplamaları: Eğitim öğretim hizmetleri öncesinde yapılan kamu hizmeti süresi, askerlik hizmeti ve aylıksız izinde geçen süreler, uzman ve başöğretmenlik başvuruları için belirtilen süre hesaplamasına dahil edilmelidir.

  • Unvan Değişikliği Talebi: İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından sınavsız unvan değişikliği kılavuzu yayımlanarak eğitim çalışanlarının unvan değişikliği talepleri karşılanmalıdır.

  • Temizlik ve Güvenlik Sorunları: Okulların temizlik ve güvenlik sorunlarına kalıcı çözümler üretilmeli, hizmet alımının önü açılmalı veya ödenek tahsisi yapılmalıdır.

  • Üniversite İdari Personeli: 6. ve 7. Dönem toplu sözleşme kararı gereği üniversite idari personelinin yer değişikliği hakkı teslim edilmelidir.

  • Dezavantajlı Bölgelerde Çalışanlar: Dezavantajlı bölgelerde görev yapan eğitim kurumu çalışanlarına yol (servis) ve yemek ücreti verilmelidir.

  • Okul Öncesi ve Ana Sınıfları: Kesintisiz 6 saat derse giren öğretmenlere teneffüs imkânı ve yardımcı personel sağlanmalıdır.

ADIYAMAN (UHA) - RAMAZAN YAVUZ

EKONOMİ