BİNGÖL’DEKİ TÖRENDE ENERJİ BAĞIMSIZLIĞI VE EĞİTİM YATIRIMLARI GÜNDEMDE

Türkiye Yüzyılı’nda enerji ve eğitimin önemini Bingöl’deki törende vurgulayan Yılmaz, yatırımları anlattı.

Bingöl’deki Törende Enerji Bağımsızlığı ve Eğitim Yatırımları Gündemde

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, memleketi Bingöl’ün Karlıova ilçesinde düzenlenen Doğal Gaz Meşale Yakma Töreni’nde Türkiye’nin enerji bağımsızlığı hedeflerine vurgu yaptı. Yılmaz, “Türkiye Yüzyılı” vizyonuyla milli enerji ve eğitim yatırımlarının ülkenin kalkınma sürecini güçlendireceğini belirtti.

Çeşitli program ve açılışlar için Bingöl’de bulunan Yılmaz, törende Türkiye’nin milli enerji politikalarının kararlılıkla sürdürüleceğini ifade etti.

Enerjide Bağımsızlık Hedefi

Yılmaz, “Türkiye Yüzyılı’nda enerjide dışa bağımlılığı sonlandırarak enerji alanında bağımsız bir ülke olma hedefimizden taviz vermeyeceğiz” dedi. Enerji bağımsızlığı için yapılan yatırımları anlatan Yılmaz, doğalgaz ve petrol üretimindeki artışa dikkat çekti. “Pandemi döneminde yükselen enerji fiyatlarına karşı vatandaşın yükünü hafifletmek için devlet olarak doğalgaz ve elektrik faturalarında sübvansiyonlar sağladık. Halkımıza enerjiye en uygun koşullarda erişim sağlamayı hedefliyoruz” ifadelerini kullandı.

Birlik ve Kararlılık Mesajı

Terör saldırılarında hayatını kaybeden güvenlik güçlerine başsağlığı dileyen Yılmaz, “Birliğimizi yücelterek terörle mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz” dedi. Karlıova halkına doğalgaz arzı sözünü tutmanın mutluluğunu yaşadığını belirten Yılmaz, bu gelişmenin bölgenin kalkınması ve yaşam kalitesinin artmasına katkı sunacağını ifade etti.

Enerjide Tarihi Doğalgaz ve Petrol Adımları

Cumhuriyet tarihinin en büyük doğalgaz ve petrol keşiflerine değinen Yılmaz, Karadeniz’deki Sakarya Gaz Sahası’ndan 2,6 milyon haneye doğalgaz sağlandığını ve günlük 6 milyon metreküp gaz üretildiğini açıkladı. “2025 yılına kadar bu rakamı 10 milyon metreküpe çıkarmayı hedefliyoruz” diyen Yılmaz, Gabar’daki petrol keşfinin Türkiye için önemli bir adım olduğunu vurguladı.

Enerji Bağımsızlığı Türkiye’nin Kalkınmasında Anahtar Rolde

Yılmaz, enerji ithalatının cari açığın en büyük nedenlerinden biri olduğunu belirterek, “Enerji bağımsızlığı, Türkiye’nin kalkınma sürecini desteklemek için kritik önem taşıyor. Yerli kaynaklarımızı geliştirmeye devam edeceğiz. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde güçlü ve milli enerji politikalarımızla Türkiye’yi hak ettiği noktaya taşıyacağız” dedi.

Eğitim ve Yükseköğretime Büyük Destek

Bingöl Üniversitesi’nde katıldığı 2024-2025 Akademik Yılı Açılış Töreni’nde konuşan Yılmaz, yükseköğretime yapılan yatırımları öne çıkardı. Eğitime 2025 yılı bütçesinden %14,8 pay ayrıldığını belirten Yılmaz, üniversitelerin bulundukları bölgenin kalkınmasına katkı sağlayacak alanlarda uzmanlaşması gerektiğini ifade etti. “Birbirinin kopyası üniversiteler değil, özgün kurumlar istiyoruz” dedi.

Öğrencilere Konforlu Yurt Müjdesi

Yılmaz, yurt kapasitelerinin artırıldığını ve Türkiye’nin 993 bin yatak kapasiteli, konforlu ve sağlıklı yurtlara sahip olduğunu açıkladı. Ayrıca, öğrencilere burs ve kredi desteği sağlandığını hatırlatan Yılmaz, “Türkiye, yükseköğrenimde parasız eğitim veren nadir ülkelerden biri” dedi.

Konuşmasını, “Türkiye Yüzyılı” vizyonunun milli enerji ve eğitim yatırımlarıyla güçleneceğini belirterek tamamlayan Yılmaz, “Birlik içinde, farklılıklarımızı zenginlik olarak görüp ülkemizi daha güçlü bir geleceğe taşıyacağız” dedi.

BİNGÖL (UHA) - AZİZ ÖNAL

BELEDİYELER

EKONOMİ