ESKİŞEHİR’DE MADENCİLER ALACAKLARI İÇİN EYLEME BAŞLADI

Eskişehir’de Doruk maden ocağında çalışan 700 işçi, maaş ve ikramiyelerinin ödenmemesi üzerine işe gelmeme eylemi başlattı.

Eskişehir’de Madenciler Alacakları İçin Eyleme Başladı

Eskişehir’in Mihalıççık ilçesi Koyunağılı köyünde bulunan Doruk maden ocağında çalışan yaklaşık 700 işçi, alacaklarının ödenmemesi üzerine işe gelmeme ve işe girmeme eylemine başladı.

Türkiye Maden İşçileri Sendikası Orta Anadolu Şubesi Genel Sekreteri Selim Arslan, UHA muhabirine yaptığı açıklamada, Beypazarı’ndan gidip gelerek Doruk Madencilik işyerinde çalışan işçilerin, Ağustos ayı maaşlarının %25’lik kısmı ile ikramiyelerinin henüz ödenmediği için eylem başlattıklarını belirtti.

Sendika Genel Sekreteri Selim Arslan açıklamasında şu ifadeleri kullandı:
"İşçilerimizin Ağustos ayı maaşlarının %75’i ödendi, ancak %25’lik kısmı hala ödenmedi. Ayrıca ikramiyeler de ödenmedi. Bu sebeple işçilerimiz dün 16.00-24.00 vardiyasında eyleme başladılar ve işe gelmediler. Sendika olarak her zaman işçilerin yanındayız ve sendika yönetimi olarak işyerinden ayrılmıyoruz. Önemli noktalarda çalışan işçi kardeşlerimiz, genel iş akışını aksatmadan çalışmalarını sürdürüyorlar. Ancak eylemimiz, alacaklarımız ödenene kadar devam edecek."

 

UHA Haber Merkezi - YAŞAR TONBAK

BELEDİYELER

EKONOMİ