MALİYE BAKANLIĞI, 250 MÜKELLEFE VERGİ CEZASI KESTİ

Hazine ve Maliye Bakanlığı, IBAN yoluyla tahsilat yaparak vergi kaçıran 250 mükellef hakkında 250 milyon lira ceza kesti. Yapılan incelemede 1,5 milyar liralık kazancın kayıt dışı bırakıldığı tespit edildi.

Maliye Bakanlığı, 250 Mükellefe Vergi Cezası Kesti

Bakanlıktan edinilen bilgiye göre, Vergi Denetim Kurulu, kayıt dışı ekonomiyle etkin mücadele kapsamında incelemelerine devam ediyor.

Kurul tarafından, vergi kaçırmak amacıyla fiş ve fatura düzenlememek için müşterilerden IBAN yoluyla tahsilat yapan mükellefler üzerinde yürütülen incelemelerde önemli bir aşamaya gelindi.

Özellikle "POS çalışmıyor" gibi bahanelerle alacaklarını banka hesapları üzerinden tahsil etmek isteyen mükellefler yakın takipte tutuluyor.

Banka hesapları ve para hareketlerinin analiz edilmesi sonucunda illiyet bağı kuran vergi müfettişleri, ilk kapsamda belirlenen 250 mükellef üzerinde incelemelerini genişletti. Bu kapsamda elde edilen ilk verilere göre, 1,5 milyar liralık kazancın kayıt dışı bırakıldığı belirlendi. Bakanlık, bu tutar üzerinden 250 milyon lira vergi cezası kesti.

UHA Haber Merkezi - MİRAÇ GEÇİLMEZ

BELEDİYELER

EKONOMİ