RİZE’DE HAMSİ AVCILIĞI ÜRETİM-PLANLAMA TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Rize Tarım ve Orman Müdürlüğü, hamsi avcılığı için üretim planlama toplantısı düzenledi. Toplantıya Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü yetkilileri ve balıkçılar katıldı.

Rize’de Hamsi Avcılığı Üretim-Planlama Toplantısı Gerçekleştirildi

Rize Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından Hamsi Avcılığı Üretim-Planlama Toplantısı yapıldı. Rize İl Müdürlüğü Yakup Şanal Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen “Tarımsal Üretim Planlaması” toplantısına, Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü İstatistik ve Bilgi Sistemleri Daire Başkanı Hüseyin Akbaş, Rize İl Müdürü Murat Genc, Müdür Yardımcısı Selda Dalgıç, ilçe müdürleri ve balıkçılar katıldı.

Toplantıda, İstatistik ve Bilgi Sistemleri Daire Başkanı Hüseyin Akbaş, “Su Ürünleri Bilgi Sistemi, Balıkçı Gemileri İzleme Sistemi ve Hamsi’de Üretim Planlaması” ile ilgili sunumlarını gerçekleştirdi. Karşılıklı soru alışverişinin ardından, sezonun bereketli ve hayırlı olmasını temenni eden katılımcılar, toplantıyı sonlandırdı.

Toplantıda ayrıca, hamsi avcılığının sürdürülebilirliğini sağlamak amacıyla alınacak önlemler de masaya yatırıldı. Yetkililer, balık stoklarının korunması ve avcılık faaliyetlerinin kontrollü bir şekilde yürütülmesi için gerekli tedbirlerin önemine vurgu yaptı. Katılımcılar, özellikle balıkçı gemilerinin izlenmesi ve hamsi avı kotalarının belirlenmesi gibi konularda daha etkin bir denetim mekanizmasının kurulması gerektiğini dile getirdiler. Bu çerçevede, balıkçılara yönelik eğitim programlarının artırılması ve teknolojinin daha fazla kullanılması gerektiği belirtilerek, gelecekteki planlamaların bu doğrultuda şekilleneceği ifade edildi.

RİZE (UHA) - HIZIR TATOĞLU

BELEDİYELER

EKONOMİ