ADANA SİVİL İNİSİYATİF MECLİSİ'NDEN GENÇLİĞE VE İSRAİL ÜRÜNLERİNE KARŞI ÇAĞRI

Adana’da 50’den fazla sivil toplum kuruluşunun bir araya geldiği ASİM toplantısında, gençliği tehdit eden akımlar ve İsrail işgaline destek veren ürünlere karşı alınacak önlemler masaya yatırıldı.

Adana Sivil İnisiyatif Meclisi'nden Gençliğe ve İsrail Ürünlerine Karşı Çağrı

Adana’da 50’den fazla sivil toplum kuruluşunun bir araya gelerek oluşturduğu Adana Sivil İnisiyatif Meclisi (ASİM), Eylül ayı toplantısını geçtiğimiz hafta sonu Sarıçam'da bulunan Evliya Çelebi Oteli’nde gerçekleştirdi. Cihannüma ve Yedi Hilal Dernekleri’nin ev sahipliğinde yapılan toplantıya platforma üye sivil toplum kuruluşlarının başkanları ve temsilcileri yoğun katılım gösterdi.

Toplantı, Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı. 2024-2025 eğitim-öğretim yılının başlaması ile ilgili değerlendirmelerin yapıldığı toplantıda, gençliğe yönelik faaliyetlerin arttırılması ve gençleri olumsuz etkileyen akımlarla mücadele konuları masaya yatırıldı. Ateizm, deizm ve toplumun karşı karşıya kaldığı diğer tehlikeli akımlar üzerine alınabilecek önlemler istişare edilirken, gençlerin manevi gelişimine yönelik atılacak adımlar da görüşüldü. Özellikle okul kantinlerinde İsrail işgal rejimine destek veren firmaların ürünlerinin satılmaması yönünde bir çağrı yapıldı.

ASİM Başkanı Mahmut Eraslan’dan Toplumsal Sorumluluk Vurgusu

Toplantının ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan ASİM Başkanı Mahmut Eraslan, sivil toplum kuruluşlarının toplumsal sorunların çözümünde kritik bir rol üstlendiğini belirtti. Eraslan, “Toplantımızda, gençlerimizin karşı karşıya olduğu sorunları derinlemesine ele aldık. Ateizm ve deizm gibi gençlerimizi etkileyen olumsuz akımlara karşı daha aktif bir mücadele sergilememiz gerektiğini düşünüyoruz. Eğitim-öğretim yılının başlaması ile birlikte gençlerimize yönelik faaliyetlerimizi artıracağız” dedi.

Eraslan ayrıca, İsrail işgal güçlerinin Filistin’de gerçekleştirdiği katliamlara dikkat çekerek, “İsrail'deki firmaların ürünlerinin okul kantinlerinde satılmaması için bir çağrı yapıyoruz. Toplumumuzun bu konuda duyarlı olması gerektiğine inanıyoruz. Vicdan sahibi hiç kimse bu soykırıma ortak olamaz” ifadelerini kullandı.

Toplantının Sonunda Ortak Bildiri Yayınlandı

Toplantının sonunda, katılımcılar hem ülke hem de dünya gündemine ilişkin fikirlerini dile getirirken, ortak bir toplumsal duyarlılık geliştirilmesi gerektiğine vurgu yapıldı. Sivil toplum kuruluşları, bu tür toplantılarla toplumda farkındalık yaratmanın önemine dikkat çekerken, toplantı duaların edilmesi ve toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

ADANA (UHA) - REMZİ YILDIRIM

BELEDİYELER

EKONOMİ