AK PARTİ'NİN SEÇİMDEKİ MATEMATİK OYUNLARI MUHALEFETİN SİYASETSİZLİĞİ..

Ülkemizde bu denli polarizasyonun olduğu, kimlik siyasetinden, kutuplaşmadan kurtulabilmesi için demokratikleşmeye toplumsal barışa yeniden biz duygusunu inşa etmeye kimlikleri Aşan yeni bir sisteme ihtiyacıımız var.
Asgari müşterekler masası olan 6'lı partiye baktığımızda ise jakoben bir bakış açısı var bu kadar önemli bir makama öyle birini seçelim ki 5 yılda ülkeyi yeniden tanzim edelim, Cumhuriyet 80 yıl boyunca kendi kimliğine göre toplumu dizayn etti, huzur buldukmu,? bulamadık, Son 20 yıldır Tayyip Erdoğan ülkeyi tek başına yönetiyor tanzim ediyor, kendi kimliğine göre huzur buldukmu,? bulamadık, demekki meselemiz bir kimliğin iyisi doğrusu güzeline göre bir hayat tasarlamak toplum mühendisliği yapmak değil meselemiz bu Kadim coğrafyanın genlerinde olan bu çoğulculuğu hayata geçirecek yeni bir demokratik Nizam kurmak,


MUHALEFETİN İKİNCİ BÜYÜK AÇMAZI...
28 Şubat mutabakatını gündeme getirememesi, toplumsallaştıramaması. 28 Şubat’ta altı liderin imzaladığı ilkeler manzumesi üzerine ben henüz herhangi bir partinin toplantısını, konferansını görmedim. Partiler bu mutabakattaki ilkeleri kendi parti kurullarına, örgütlerine, il ve ilçe başkanlarına anlattılar'mı, seçmene o ilkelerin ne anlama geldiğini anlatma çabasına girdiler mi,? 


Muhalefet şimdilik yalnızca ekonomik krizin üreteceği seçmen tepkisine yaslanmış görüntüsü veriyor. Böylesine büyük bir alt üst oluş seçmenin iktidara bakışını etkiliyor ama henüz seçmen muhalefete de dönmüş değil.


ŞİMDİLİK BAŞARILAN ALTI LİDERİN BİRBİRİNE GÜVENİ.... 
Partilerin kurumsal akıllarını oluşturacak yönetim ekiplerinin kendi içlerinde bile mutabakatları yok. Her bir partinin kendi örgütsel sorunları ya da güçlü biçimde örgütlenme eksiklikleri var. Partilerle seçmenleri arasındaki ilişki, iletişim bile sorunlu. Bu eksiklikler de seçmene yansıyor ve seçmen oyun sahasının kenarında beklemeye devam ediyor.


AK Parti'nin politikalarından rahatsız olanların sayısı yükseldi, Eskiden AK Parti'nin moral desteği oyunun çok daha üstündeyken Bugün AK Parti'nin moral desteği oyunun altına düştüğü aşikar, bugün AK Parti yüzde 32-33 oy alıyorsa Seçmen "kaht-ı rical'den" kerhen oy veriyor.
2007-2008 de böyle değildi, yüzde 60,a yakın bir moral desteği oluyordu, 

AK Parti'den rahatsız seçmen Türkiye'nin gidişatının kötüye gittiğini görüyor ve Tayyip Erdoğan'ın bir şey yapabileceğini bu sorunu halledebileceğini yine Dolayısıyla tekrar destek toplayacağını bekliyorken AK Parti Hayır ben bu sorunu çözemeyeceğim O yüzden Mühendislik formüllerine başvuruyorum diyor, benden Beklediğiniz şeyi ben yapamayacağım diyor, Bunun elbetteki bir yansıması olacak seçmen bir gün bütün bu meselelerin sokakta daha konuşulur olduğunda Bu seçim yasası konuşulmaya başlanacak AK Parti iktidar olarak Temsilde adaleti bu kadar engellemeye çalışıyorsa Ortada bir sorun var demektir, kendisinin kazanacağından güveni yok demektir. 

Erdoğan Önümüzdeki birkaç ay içerisinde ekonomi gibi çok önemli netameli meseleleri toparlayamaz ise örneğin her gün yakıt yükseliyor, yağ yükseliyor, şeker yükseliyor, et’e zam geliyor, her gün hayat çok daha pahalılaşıyor istediğiniz kadar dış politikada petrolün yükseldiğini doların şu kadar arttığını söyleyin, insanlar şöyle dönüp bakıyor 2013'te petrolün varili 130 dolar iken Biz yakıtı 3-4 liraya alıyorduk Şimdi neden 20 liraya alıyoruz, demek ki ortada başka bir sorun var nedir bu sorun diye baktığımızda paramızın kıymetinin kalmamış olması 2013'te 1,5 dolar 3-4 liraya denk gelirken bugün bir buçuk dolar alıyorum 20 liraya denk geliyor Dolayısıyla alım gücünün tükenmiş olması alım gücünü toparlamama veya
toparlayamama bir belirleyen, 
Türkiye'de siyasal kutuplaşma bu denli yaşanırken ekonomi birinci belirleyen değil, belki ekonomiyi tetikleyen bir durum olabilir, 

seçmen İsyan derecesine gelmeden artık yeter karşı tarafta kim olursa olsun, oyumu ona vereyim noktasına biraz zor geliyor yani tencere iktidarları devirir Mutto'su siyasi polarizasyonun bu kadar güçlü olduğu yerlerde iyi çalışmaz dolayısı ile muhalefetin hiçbir şey yapmadan AK Parti seçmeninin kendilerine oy vermesini beklemeleri siyasi belirsizliği tetikliyor.

Doların sürekli yükselmesinin muhalefette ekonominin kötüye gitme beklentisi karşısında doların düşmesi tüm muhalefetin siyaset üretemediği adeta donduğunu gördük yani muhalefetin bir siyaseti yok, iktidarın zaafından besleniyorlar, bu hikayenin yerine kendi siyasetlerini inşa etmek ekonominin destekleyeni olarak sahaya çıkmaları gerekir bu kadar siyasi kutuplaşmanın olduğu yerde ekonomi tek başına yeterli olmaz…!
 

BELEDİYELER

EKONOMİ