FAKİR NEDEN FAKİRDİR?
Bu yazımızdan fakir insanların dünyasına yolculuk edelim. Fakir neden fakirdir? Sorusunu buradan irdeleyerek fakirliğin nedenlerini ortaya dökeceğiz...
Çevremizde, bazı insanlar çok Zengin ve lüks hayat yaşarken, neden bazı kişiler, hayatı yoksuluk Sefalet içerisinde geçer? Sorusunun cevabını burada yanıt vermeye bulacağız.
Fakir insanlar, ilk baştan düşünce de Fakir dır. İleriyi ve yarını düşünmezler, ve kitap okumazlar , bilgi araştırma yapmazlar, kendini geliştirmek ve değiştirmek istemezler. Fakirler , iş kurmak ve yatırım yapmak gibi bir düşünce içerisine girmezler. Fakir hep , birileri kendisine iş versin isterler, sorumluluk almaktan kaçarlar, çünkü rahatına düşkün ve kaybetmek den korktukları için , yatırım ve girişimcilik de çekinirler riski göze almazlar, bundan dolayı hep işçi veya işsiz kalırlar , yoksuluk Sefalet içerisinde Yaşarlar...
Fakir kitap okumaz , fakir sanat ile uğraşmaz, fakir ekonomi ve paranın kuralını bilmez, fakir elindeki parayı nasıl değerlendireceğini bilmez. Fakir , döviz , gayrimenkul yatırımı bilmez. Fakir Borsa yatırımı bilmez , fakir tek bir kaynak da para kazanmaya bakar, kendine farklı kaynaklar aramaz. Fakir bilek gücü ile para kazanmaya çalışır ama hiç bir zaman beyin akıl gücüyle para kazanmayı aklı etmez...
Fakir , dedikodu yapar , kıskançlık ve çekememezlik yapar , kibir yapar , başarılı kişileri kıskanır, ve ilim bilim teknoloji Sanat ile uğraşmaz, fakir genellikle , hurafe savsata rivayet mitolojik hikayeler ile kaderçilik anlayışı ile kendini avutur. Başarmak için bir müçadaleye girmez... Fakir insanlar kavgacı dır. Bir çeviz kapuğunu doldurmayacak konular üzerinde kavga eder. Fakir insanlar da güvensizlik duygusu hakimdir. Birbirine güvenmezler , ortaklaşa iş kurmazlar , paylaşım da kavgacı olurlar..
Fakirler Ömür boyunca, para için çalışır ama Ömür boyunca para ya sahip olamazlar. Ama zenginler para için çalışmaz , para zengine çalışır , birde fakir zengine çalışır. Fakir kendine değil de, zenginlere çalıştığı için , zengini daha zengin ve kendisinide daha yoksul fakir eder.
Fakirlerin neden yoksul olduklarını tam anlaşılsın diye , zenginlerin kurallarını da ekleyerek konuyu geniş bir yelpazede ek olarak derinliğine irdeleyelim..
Zenginler, ilk olarak bilgiye yatırım yaparlar. Bilgi olmadan başarı elden etmek mümkün değildir. Ondan dolayı zenginler , okul okumazlar memur olmak için, zenginler iş adamı ve patron ve işini büyütmek için çok kitap okurlar , bilgiye yatırım yaparlar. Ekonomi, siyaset ve sanatı gündemi takip ederler, bilek ile değil akıl ve beyin gücünü çalıştırırlar . Zenginler, Bilgiye yatırım yapar ve çok sabreder, yatırım da riski göze alırlar , geleceğe dönük yatırım yaparlar , tek bir dalda değil, bir çok farklı kaynaktan aktif kazançlar sağlarlar, zenginler, Tarlaya , Arsaya, Borsa hisse senetlerine , Döviz gayrimenkul ve Sanata , sanat eserlerine , yatırım yapar. Kiripto borsasına yatırım yapar. Sanayi üretime yatırım yapar .
Fakir, insanlar da dayanışma kültürü yok, birbirine güvenme ortaklaşa iş açma yok. Kitap okuma yok. Sabır yok , riski göze alma yok, girişimcilik yatırım ruhu yok. mücadele yok, aklını kulanma fikir üretme yok , fakir insanlar da kaderçilik anlayışı ve kölelik ruhu var, korku kültürü var, Cesaret yoktur . Fakir insanlar da, ilim bilim teknoloji ve sanat yoktur. Fakirin dünyasında, hurafe, savsata rivayet, mitolojik hikayeler ve hayalperest ve kaderçilik anlayışı var. Kölelik ruhu var. Mücadele yoktur. Ömür boyu köle gibi çalışma ve hayatı yoksuluk, sefalet ve işsizlik...
Zenginliğe giden yol, bilgi, sabır, riski göze almak, umudunu kaybetmemek , paranın kuralını bilmek, yatırımcı olmak , kitap okumak, Deneyim kazanmak, ileriyi görmek , sadece Kendi işini yapmak , kendine çalışmak.. Kaybetmeye dayanamıyorsan , bütün zenginlik kapıları sana kilitlidir.!
( 7 Temmuz 2021 )
Hüseyin TURHAL
SON YAZILAR